Ce este un IFN si cum te poate ajuta un credit urgent

cum te poate ajuta un credit urgent

Daca odinioara, romanii care aveau nevoie de o anumita suma de bani ca imprumut, puteau sa apeleze doar la institutiile bancare clasice, astazi mai exista si alte tipuri de institutii spre care se pot orienta. In Romania exista azi numeroase institutii financiar-nebancare (IFN-uri) spre care cei care au nevoie urgenta de bani se indreapta.

Este vorba despre companii specializate strict in a oferi produse de creditare persoanelor care au nevoie de ele. Conform legislatiei in vigoare, IFN-urile nu au dreptul de a avea licente bancare si nici nu pot accepta depozite sau alte tipuri de fonduri rambursabile de la consumatori.

Scurt istoric al IFN-urilor din Romania

Conform statisticilor, in Romania exista in prezent peste 140 de societati care activeaza in domeniul financiar-nebancar, in comparatie cu doar putin mai mult de 30 de banci, care isi desfasoara activitatea pe teritoriul tarii. Acest lucru dovedeste faptul ca cererea este una extrem de mare, iar oamenii au nevoie sa stie ca ori de cate ori este necesar, pot solicita sprijinul IFN-urilor.

Mai mult, important de mentionat este si faptul ca la finele anului 2018, romanii s-au imprumutat de la institutiile financiar nebancare de mai bine de 27,5 miliarde de lei, iar aceasta valoare este in continuare intr-o continua crestere.

Tipurile de activitati de creditare pe care le pot furniza IFN-urile

  • acordarea unei game largi de credite de consum, ipotecare, microcredite sau credite imobiliare. Mai mult, IFN-urile se pot ocupa si de tranzactii comerciale, dar si de operatiuni de factoring, forfetare sau scontare, precum si leasing-uri financiare;
  • au dreptul de a emite garantii, de a-si asuma raspunderea de angajamente de garantare, dar si de a-si asuma angajamente de finantare;
  • acordarea imprumuturilor catre membrii asociatiilor care nu au scopuri patrimoniale organizate in baza liberului consimtamant.

De cele mai multe ori, la IFN-uri apeleaza persoanele care au nevoie de imprumuturi urgente de la IFN-uri. Astfel de produse sunt foarte populare mai ales in randul consumatorilor care, la un moment dat, se confrunta cu probleme financiare, dar nu vor sa se indatoreze fata de membrii familiei ori fata de prieteni sau cunostinte.

Super oferte de la 7 IFN-uri!

Afla dobanzi, perioada de obtinere si sumele maxime ce le poti obtine:

compara-oferte

Cum pot folosi romanii un credit IFN?

In ciuda faptului ca institutiile financiar-nebancare nu solicita consumatorilor documente justificative in privinta modului in care acestia urmeaza sa foloseasca banii primit, Crediturgent.ro va recomanda sa fiti prudenti in privinta modului va veti folosi de bani.

In principiu, recomandat este ca banii sa se utilizeze numai pentru plata facturilor ale caror data scadenta a trecut deja sau pentru procurarea medicamentelor care sunt vitale pentru sanatate. Mai mult, un credit IFN online poate fi folosit si pentru achizitionarea aparatelor electronice sau electrocasnice, care sunt neaparat necesare pentru activitatile casnice de zi cu zi.

Care sunt costurile unui imprumut urgent?

Pe lista informatiilor important de cunoscut de catre cei interesati de subiect, in ceea ce priveste un imprumut de la IFN, se afla costurile. Cei care le solicita trebuie sa suporte si costurile aferente:

  • dobanzile practicate de institutiile financiar-nebancare;
  • dobanzile penalizatoare ce li se impun in caz de neplata la timp. In aceasta idee, Crediturgent.ro va recomanda sa evitati astfel de situatii si sa va gestionati foarte atent finantele.

Obtinerea unui credit urgent azi reprezinta pentru foarte multi oameni singura solutie pe care o au la indemana pentru ca furnizorii de energie sau de gaz sa nu le intrerupa utilitatile. Mai mult, imprumuturile pot salva o viata si, in acelasi timp, pot ajuta la cresterea nivelului de confort de care se bucura consumatorii!

Atunci cand este posibil, debitorii trebuie sa incerce sa restituie imprumuturile inainte de termen, astfel incat sa-si diminueze din costurile totale aferente acestora. Cum? Prin recalcularea dobanzii numai pana in ziua in care banii sunt rambursati.

Super oferte de la 7 IFN-uri!

Afla dobanzi, perioada de obtinere si sumele maxime ce le poti obtine:

compara-oferte